Wanneer je een onderneming gaat starten of al een tijdje als ondernemer actief bent dan weet je dat belastingen een belangrijke rol spelen bij het ondernemen. Zelf verdiepen in de regelgeving is vaak lastig en neemt veel tijd in beslag. Tijd die je als ondernemer beter kunt gebruiken.

Iedere ondernemer heeft te maken met belastingen. Met welke belastingen jij te maken krijgt is afhankelijk van de rechtsvorm en de activiteiten van de onderneming. Wij kunnen voor jou alle belastingaangiften verzorgen en het daarbij bijhorende fiscale advies geven.

Het belang van een belastingaangiften

Wanneer je de aangiften niet goed invult loopt je het risico dat de Belastingdienst de aangiften corrigeert en een boete oplegt. In de inkomstenbelasting zijn er voor ondernemers veel fiscale faciliteiten welke door het niet goed invullen van een aangiften onvolledig worden benut.

Het belang van fiscaal advies

De belastingregelgeving bepaald in welke situaties je in aanmerking komt voor een bepaalde faciliteit.

Een goed voorbeeld hiervan is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek; KIA. Deze investeringsaftrek krijgt je wanneer er meer dan €2.300 investeert in bedrijfsmiddelen in een boekjaar. Op het moment dat je in december voor €1.850 euro geïnvesteerd heeft, dan zullen wij jou direct adviseren om nog een laptop te kopen van €450. Door de aanschaf van deze laptop betaal je tot €361,- minder belasting.

Uit dit voorbeeld blijkt hoe belangrijk het is om voortijdig te adviseren, want achteraf is het doorgaans te laat. Uit ervaring weet ik dat veel boekhoudkantoren niet proactief bezig zijn met de fiscale wet- en regelgeving. Hierdoor is de administratie op orde maar wordt de fiscaliteit niet optimaal benut.

Kortom wij zorgen dat jouw aangiftes conform de fiscale wet- en regelgeving zijn en halen voor jou het maximale eruit.

Fiscale adviestrajecten

Naast de kleinere fiscale adviezen, kunnen wij jou altijd helpen met een uitgebreider adviestraject. Je kunt hierbij denken aan een advies over de keuze van de ondernemingsvorm maar ook over de aanschaf van een woon- bedrijfspand of de aanschaf van een zakelijke auto.

START JOUW ONDERNEMING

Heb je nog twijfels of vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op en vraag een gratis adviesgesprek aan. Wij komen graag naar je toe of je bent van harte welkom op ons kantoor in Eindhoven.